MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Śledź w oleju

Składniki:
1 opakowanie śledzi typu...
fot. Fot. T. Bołt

12 tradycyjnych potraw na wigilijny stół [PRZEPISY]

Śledź w oleju - przepis

Śledź w olejuSkładniki: 1 opakowanie śledzi typu matijas olej, sok z cytryny sól, pieprz Przyrządzanie: Tradycyjne śledzie solone płuczemy i moczymy w mleku przynajmniej przez 12 godzin, a śledzie w zalewie typu matias wystarczy jedynie opłukać i osuszyć. Tak przygotowane ryby kroimy w kostkę o boku około 2–3 cm i układamy warstwowo na przemian z drobno posiekaną cebulą. Każdą z warstw oprószamy odrobiną soli i pieprzu, całość zalewamy oliwą lub olejem wymieszanym z sokiem z cytryny. Czytaj też: Karp - cena 2015, gdzie kupować? Ile kosztuje? Zobacz przegląd!

Zobacz również

Kartuzy. Pięć poszukiwanych osób zatrzymanych w ciągu jednej doby

Kartuzy. Pięć poszukiwanych osób zatrzymanych w ciągu jednej doby

Oryginalna i odważna, czyli MADA Design
Artykuł sponsorowany

Oryginalna i odważna, czyli MADA Design

Polecamy

Jak ukryć masywne uda? Poznaj praktyczne triki i zobacz przykładowe stylizacje

O TYM SIĘ MÓWI
Jak ukryć masywne uda? Poznaj praktyczne triki i zobacz przykładowe stylizacje

Ten egzotyczny dodatek zastąpi sól i maggie. Od 2,5 tys. lat zachwyca smakiem umami

Ten egzotyczny dodatek zastąpi sól i maggie. Od 2,5 tys. lat zachwyca smakiem umami

Masz dziwne znamię na ciele? Sprawdź, co to może oznaczać

Masz dziwne znamię na ciele? Sprawdź, co to może oznaczać